snapshot_dff16d52_dffa3e1b-normal.jpg

Maisa ei siis haluaisi tehdä mitään kotitöitä, ja koska koiratkaan eivät ole vielä oppineet sisäsiisteiksi, niin ne pissivät pitkin lattioita, minkä kerkeävät. "Minä en kyllä lupautunut vaimona siivoamaan ja luuttuamaan koko taloa" Maisa manasi itsekseen.

 

snapshot_dff16d52_3ffa42d0-normal.jpg

Ja niinpä Maisa viettikin suurimman osan ajastaan kauneuskylpyjään ottaen. "Kyllähän minullakin on joskus oikeus rentoutua." Maisa ajtteli itsekseen.Mutta eihän taloyhteisö toimisi, jos kukaan ei tekisi töitä. Taloon oli kyllä palkattu taloudenhoitaja, joka kävi kerran päivässä, mutta siivottavaa riitti silti.

snapshot_dff16d52_3ffa4054-normal.jpg

Mutta kyllä avioliittoon kuului jotai parempiakin puolia, kuin siivoaminen ja sitä tämä pari harrastikin melko ahkerasti milloin missäkin.

snapshot_dff16d52_9ffa40d9-normal.jpg

Ilpo tahtoi vielä kerran onnitella poikaansa avioliitoon astumisesta."Onnea poika, saat paljon vastuuta, kun joudut huolehtimaan perheestäsi ja vaimostasi, olemme todella ylpeitä sinusta." Ilpo sanoi ja tiesi, että he tekivät oikean valinnan perijän suhteen.

snapshot_dff16d52_9ffa41fe-normal.jpg

Ilpo lähti ostamaan Leannalle uutta koirakaveria. Tälläkertaa hän osti Dobermannin, joka sai nimekseen Kasper.

snapshot_dff16d52_7ffa3fbc-normal.jpg

Nuppua ei juuuri huomioitu talossa, sillä vanhukset keskittyivät talon hoitoon ja nuoripari lähinnä toisiinsa, joten Nuppu päätti alkaa hoitamaan puutarhaa.

 

snapshot_dff16d52_fffa43c7-normal.jpg

Kasperilla ja Leannalla kemiat osuivat heti yhteen ja he pääsivät yrittämään, josko jälkikasvua saataisiin pian taloon.

snapshot_dff16d52_3ffa4446-normal.jpg

Ilpo ja Aili olivat ruokapöydän ääressä keskustelemassa Juhanista ja Maisasta: "Uutta perijää ei ole vielä kuulunut, pitäisiköhän meidän sanoa siitä heille jotakin." Ilpo kyseli hieman huolestuneena Aililta. "Ei meidän tarvitse hoputtaa heitä, kyllä sieltä vielä perijä saadaan, ole huoleti vain."

snapshot_dff16d52_dffa4760-normal.jpg

Niinpä Aili oli oikeassa: Maisa huomasi pian olevansa raskaana. "Oi minähän odotan lasta!" Maisa hihkaisi onnellisena.

snapshot_dff16d52_3ffa47b4-normal.jpg

Maisa kertoi Juhanille odottavansa tämän lasta ja Juhani oli tietenkin iloinen uutisesta ja helli pikkuista jo nyt.

snapshot_dff16d52_fffa4867-normal.jpg

Maisa vaan ei ollut enää niin tohkeissaan raskaudestaan, vaan huomasi ne haittapuolet: nälkä vaivasi kokoajan, väsytti ja vessassa piti rampata vähän väliä. Niinpä Maisa päätti ettei halua enempää lapsia, kuin tämän yhden. Hän toivoi, että se olisi poika, niin saataisiin perijä taloon.

snapshot_dff16d52_dffa5165-normal.jpg

Maisa ei halunnut tehdä talossa muita kotitöitä, joten ainut työ jota hän suostui tekemään oli kasvimaan hoitaminen ja nyt kun hän oli vielä raskaana, niin hän vältteli kaikkia töitä viimeiseen asti vedoten lepäämiseen ja ettei hän saisi rehkiä liikaa.

snapshot_dff16d52_dffa550f-normal.jpg

Aili jutteli illallispyödässä Maisalle ja kertoi että tämän pitäisi syödä enemmän hedelmiä. "Sinun pitäisi syödä enemmän hedelmiä, meillähän on niitä koko puutarha pullollaan, jaksaisit tehdä enemmän töitä ja vauvakin jaksaisi paremmin." Aili selitti. "Muttakun minä en halua, ja minä syön mitä minä haluan ja sitäpaitsi minun pitäisi levätä niin se auttaa." Maisa tokaisi tylysti vastaan ja jos Maisa ei halua tehdä jotakin, niin hänhän ei sitten tee sitä.

snapshot_dff16d52_9ffa4352-normal.jpg

Aili meni juttelemaan hedelmäpuille, jotta ne tuottaisivat paremman sadon ja Maisa voisi syödä niitä. "Eikös ollutkin kaunis päivä tänään, oli mukavan lämmintäkin vielä."

snapshot_dff16d52_9ffa53e6-normal.jpg

Maisa kyseli lastenhuoneesta ja että onko lelut siellä valmiina lasta varten, Juhani kun ei ollut päästänyt Maisaa lastenhuoneeseen, ennen kuin se olisi täysin valmiina vauvaa varten. "Kyllä rakas kaikki tulee kuntoon ennen vauvan syntymää, jätä kaikki van minun huolekseni äläkä murehdi turhaa, keskity sinä vaan lepäämiseen."

snapshot_dff16d52_fffa45e2-normal.jpg

Ilpon tavoitepisteet olivat huonontuneet kokoajan ja tohtoria tarvittiin ainakin pariin kertaan päivässä parantamaan Ilpon oloa.

snapshot_dff16d52_dffa46e7-normal.jpg

Kaikkeen vauvatouhuun kyllästyneenä Nuppu päätti lähteä luostariin, kuin isosiskojensa seuraksi, kuin jäädä kotiin vain tielle, sillä kaikki elämä talossa pyöri nykyään Maisan ja tämän vauvan ympärillä.

snapshot_dff16d52_fffa51e4-normal.jpg

Pian Maisan maha kasvoikin suurempiin mittoihin ja laskettu aika läheni päivä päivältä.

snapshot_dff16d52_dffa3ffa-normal.jpg

"Kulta, mitäs sinä luet?"

"Minä luen vauvanhoito-opasta, minusta nimittäin tuntuu että lapsi voi syntyä ihan pian." Lepän perheessä elettiin nyt odotuksen aikaa.

snapshot_dff16d52_7ffa5888-normal.jpg

Mutta sekään aika ei kestä kauaa, nimittäin seuraavana päivänä kun Maisa oli yksin keittiössä, hänen synnytys käynnistyi. "Apuuuaa!! Minä synnytän, tulkaa nyt joku auttamaan minua, en kestä tätä kipua!"

snapshot_dff16d52_9ffa599b-normal.jpg

Ja nii hän synnytti terveen punahiuksisen tytön joka sai nimekseen Elviira.

snapshot_dff16d52_7ffa59a6-normal.jpg

Mutta synnytys ei loppunutkaan siihen: "Mitä, tuleeko vauvoja vielä lisää?!" Maisa oli aivan paniikissa, koska oli kokoajan luullut saavansa vain yhden lapsen.

snapshot_dff16d52_9ffa59b7-normal.jpg

Seuraavasta lapsesta tuli punahiuksinen poika joka sai nimekseen Sakkeus.

snapshot_dff16d52_dffa59f7-normal.jpg

Kun hän oli ojentanut  Ailille, hän alkoi taas synnyttämään.snapshot_dff16d52_7ffa5a43-normal.jpg

Nyt syntyi punahiuksinen tyttö, jonka nimeksi tuli Maria.

snapshot_dff16d52_9ffa5a2a-normal.jpg

Ja vieläkin tulee yksi lapsi lisää!

snapshot_dff16d52_3ffa5a0c-normal.jpg

Viimeinen lapsi oli tummahiuksinen poika, joka nimettiin Johaniksi. Maisa oli kokoajan (niinkuin minäkin) luullut saavansa vain yhden lapsen ja olisi voinut sysätä senkin hoidon Ailille, mutta kun lapsia yhtäkkiä tulikin neljä, niin koko perheen oli autettava lasten hoidossa.

snapshot_dff16d52_7ffa5de0-normal.jpg

Maisa kokikin hermoromahduksen, koska ei kokenut itseään valmiiksi neljän pienen lapsen äidiksi. Nelosraskaudet olivat äärimmäisen harvinaisia, mutta miksi sellainen sattui juuri hänen kohdalleen.

snapshot_dff16d52_5ffa5bc2-normal.jpg

Myös Leonna synnytti maailmaan yhden pennun. Pentu oli naaras ja se nimettiin Prinsessaksi.

snapshot_dff16d52_3ffa5c68-normal.jpg

Maisan oli kuitenkin hoidettava lapsiaan, halusi hän sitä tai ei. Pian hän huomasikin, että lastenhoito ei ollutkaan niin helppoa, mitä oli kuvitellu.

snapshot_dff16d52_fffa5d12-normal.jpg

Jos Maisaa ei lastenhoito kiinnostanut, niin Ailia se kiinnosti kyllä ja paljon. Hänestä tuntui, kuin olisi ollut kuin ikuisuus kun hän oli viimeksi hoitanut pientä Nuppuaan, niin nyt hän oli intoa täynnä hoitamassa nelosia.snapshot_dff16d52_7ffa4e3b-normal.jpg

Joskus Maisa kuitenkin sysäsi äidilliset velvollisuutensa Ailille ja laittoi itsensä lastensa edelle. Kerran Aili kuitenkin meni sanomaan Maisalle, että lapset tarvitsevat heidän äitiään ja että Aili auttaa minkä vain jaksaa, mutta se ei ole kuitenkaan sama asia, kuin oman äidin hoito.

 

snapshot_dff16d52_3ffa5f9c-normal.jpg

Ja Maisa sitten ryhdistäytyi ja meni hellimään pikkuista Mariaa. "Äiti rakastaa teitä kaikkia, minusta vain tuntuu, että en pysty tähän, olen liian itsekäs ihminen ja siksi minun pitääkin hylätä teidät, mutta äiti rakastaa teitä kaikkia ainiaan."

snapshot_dff16d52_9ffab4df-normal.jpg

Ja niin eräänä talvisena yönä Maisa sitten jätti miehensä sekä 4 pientä vauvaa ja lähti pois.

 

Ensi osassa sitten nähddänkin, että miten perheen käy ilan Maisaa ;)