Ihan aluksi pahoittelen tätä alkua, koska tajusin vasta 1 sukupolven lopussa että en ole ottanut kuvia tarinaani varten. Mutta tarinaan pääse kyllä mukaan ja tämä nesimmäinen osa onkin tälläinen tutustumis-osa :)

snapshot_dff16d52_fff16d53-normal.jpg

Tässä on Ilpo Leppä, joka aloitti Lepän suvun. Ilpon tavoitteena oli tieto.

 

snapshot_dff16d52_dff17f07-normal.jpg

Ilpo iski silmänsä nättiin Ailiin. Niin Aili sitten muuttikin Ilpon luokse suostuen tämän vaimoksi ja lapsien äidiksi, joita he molemmat halusivat paljon.

 

snapshot_dff16d52_fff17fa8-normal.jpg

Ja niin Ilpo ja Aili sitten menivätkin naimisiin ilman sen suurempia seremonioita. Ilpo meni töihin tiede-alalle ja yleni lopulta aivan tiedemieheksi asti. Lapsia pari sai huikeat 10: Juhani, Jaakko, Kiara ja Rebekka, Alli,Hildur,Elma,Kaisa,Kaarlo ja Nuppu

 

snapshot_dff16d52_7ff945f6-normal.jpg

Pian Aili jo kasvaakin vanhukseksi vanhimman tyttärensä Kiaran katseen alla. Taustalla näkyy heidän poikansa Jaakko.

 

snapshot_dff16d52_fff9377c-normal.jpg

Ilpo oli luvannut Kiaran kaverinsa Joonakselle vaimoksi. Kiaralle se sopi ihan hyvin, koska hän halusi tulla äidiksi, eikä mennä nunnaksi luostariin, niin kuin muut siskonsa.

 

snapshot_dff16d52_dff96bb0-normal.jpg

Kiaran ja Joonaksen häiden jälkeen parin oli aika lähteä talosta ja lähteä perustamaan omaa perhettä. Aili onnitteli vielä tytärtään ja toivotti hyvää loppuelämää. "Onnea paljon sinulle ja Joonakselle ja hyvää menestystä molemmille!" "Kiitos paljon äiti, me voimme kyllä joskus tulla poikkeamaan!"

 

snapshot_dff16d52_9ff9b147-normal.jpg

Juhani puolestaan, josta tulisi perijä puhui nuorimmalle siskolleen että tämä saisi jäädä kotiin asumaan, eikä tämän tarvitsisi muuttaa pois. "Voit asua täällä niin kauan, kun löydät miehen ja sitä ennen saat opetella täällä vaimon taitoja." Juhani selitti ja Nuppu kuunteli vain tarkasti veljensä "viisaita" sanoja.

 

snapshot_dff16d52_fff9bab5-normal.jpg

Niinpä sitten Juhanista kasvoi aikuinen mies ja varsin komeahko sellainen. Hän sai tavoitteekseen nautinnon ja elämäntoiveena on peliuran huippu. Hän värväytyikin onneksi jo teinivuosinaan samaisen uran palvelukseen.

 

snapshot_dff16d52_9ff9bac0-normal.jpg

Ja niin Ailin ja Ilpon nuorinkin lapsista oli nyt kasvanut naimaikään. Nupusta kasvoi varsin sisarustensa näköinen, mutta Nupulla oli hieman vaaleammat hiukset, kuin muilla siskoillaan.Nuppu sai tavoitteekseen perheen, mikä sopi tälle oikein hyvin. Nyt vain vaimon taitoja harjoittelemaan!

 

snapshot_dff16d52_1ff9b326-normal.jpg

Aili puolestaan oli oikein hyvä esimerkki hyvästä vaimosta: oli synnyttänyt 10 lasta: 3 poikaa ja 7 tyttöä, oli aina kuulianen, siivosi ja laittoi ruokaa.Mutta mitä muita vaihtoehtoja naisilla oli, kuin luostari tai vaimoksi ryhtyminen.

 

snapshot_dff16d52_dff9bb32-normal.jpg

Juhani taas näytti löytäneensä vaimomateriaalia. Tämä Maisa  johon Juhani oli tutustunut Kiaran häissä, oli varsin kaunis neito, joka varmasti haluaisi päästä tämän suuren kartanon rouvaksi ja saada omat lapsensa perimään talo ja sen iso omaisuus.

 

snapshot_dff16d52_bff9bbda-normal.jpg

Niinpä Juhani meni näyttämään Maisaa äidilleen ja Aili hyväksyi Maisan sukuun. Sitten he kihlautuivat ja....

 

snapshot_dff16d52_3ff9bf3e-normal.jpg

Pian vietettiinkin jo häitä. Maisa osoittautui kuitenkin jo ennen häitä varsin vaativaksi vaimoksi: hän ei ollut kelpuuttanut mitään mekkoa kaapista vaan häntä varten oli täytynyt lähteä varta vasten ostamaan uusia mekkoja torilta.Hän ei muutenkaan mielellään tehnyt mitään kotitöitä, vaan antoi vanhan Ailin tehdä ne. Mutta Juhanikaan ei sanonut vaimolleen vastaan: mitä tämä halusi, sen hän saikin.

 

snapshot_dff16d52_3ff9bdc3-normal.jpg

Juhani oli niin Maisan pauloissa ja kuhertelua harrastettiinkin ympäri taloa, jopa vessassa.